Ebba Johansson

time will tell, heaven or hell

Dubrovnik & en stulen mobil

Kategori: Dagligt skit

Min mobil blev ju tråkigt nog stulen på måndagskvällen. Hur det hände är lite oklart men genom att använda appen hitta min iPhone så kan vi konstatera att någon obehörig har den, bara 500m bort från oss. Eftersom vi skulle åka till Dubrovnik dagen efter (igår) så fanns det ingen tid att ta sig till den kroatiska polisstationen och anmäla. Mer om kroatisk polis i ett annat inlägg ;-)

Dubrovnik var fint men äckligt varmt, haha. Det var nog 35 grader ute men inne mellan alla stenhus var det nog över 40  grader. Det tog oss ca 3 timmars bussresa ner till Dubrovnik och vi körde även igenom Bosnien på vägen. 

Trappan till vänster är ingången till muren som omringar Old Town och det kostade 150 kunas, vilket är den lokala valutan här. 1 kunas motsvarar cirka 1.4 svenska kronor.

Dom ni har sett GoT-avsnittet där Cersei går walk of shame så är det i denna trappa. Dock var det svårt att se likheterna när alla turister och restauranger är där.

(null)

(null)

(null)
Vi gick halva ringmuren och vi klarade oss utan att svimma av värmeslag.


(null)

(null)


(null)

(null)


Idag har vi cyklat till grannstaden Makarska och det var inte det lättaste. Kom tillbaka till lunch och nu har vi matkoma. Men nu är det dags att ta sig ut till vattnet och solstolarna igen. 
Kommentera inlägget här: