Ebba Johansson

time will tell, heaven or hell

Key West

Kategori: Dagligt skit

Sorry för lite dålig uppdatering men vi njuter verkligen av vår sista vecka! Wifi:t är inte det bästa heller här så man börjar vänja av sig att använda mobilerna. Vi har mest solat och badat samt gått ut och ätit på restaurang en kväll här på broadwalken längs stranden :-) Får inte glömma att vi har varit på Sawgrass Mill som är bland de största köpcentrumet i USA, kanske t.o.m det största i Florida. Det finns cirka 260 affärer :-) Det tog oss en hel dag att gå igenom där och det blev ett par inköp.
 
 
Igår var vi på Key West, så sydligt man bara kan komma i USA, och det tog oss 5 timmar att köra dit och lika många hem! Man kör över 42 broar för att ta sig dit och flera andra öar på vägen. Man kör bl.a. över 7-mile-bridge som var en av de längsta broarna när den byggdes. Det coola med Key West (eller hela Florida Keys) är också att man har mexikanska golfen på ena sidan och Atlanten på andra. Det är också närmare Kuba än vad det är till Miami ifrån Key West. 90 amerikanska miles var det till Kuba medan vi fick köra hem på 170 amerikanska miles...
 
Vi badade såklart, gick runt och kollade på alla fina hus, gick förbi Sloppy Joes där Hemingway var en stamgäst under sina dagar. Vi gick även in på Butterfly and Nature conversatory - där vi fick se hela underbara fjärilar i alla olika storlekar som bara flög omkring bland oss. Även fåglar, som kolibri, flamingos och kycklingar :-) Vi fick se puppor, och även en puppa som nyss hade kläckts som fjärilen satt i. Det var fint! 
 
På väg till Key West
 
Framme :-)
 
Tuppar fanns det gott om! Överallt
 
 
Här åt vi supergod mat :-) Vi alla tog lite andra rätter än de amerikanska hamburgarna eller pizzorna. Blev lax, räkor m.m. 
 
Flamingos som hade parningssäsong så de lät rätt så mycket :-D
 
Fjärilar 
 
 
De allra flesta bilderna är ju tagna med systemkameran så just nu är jag glad att Jesper har tagit ett par bilder så jag kan visa lite :-) Idag ska det bli ca 40 grader och vi ska bara hänga vid stranden och eventuellt plöja igenom ett köpcentrum till. 
Kommentera inlägget här: