Ebba Johansson

time will tell, heaven or hell

Goin’ to San Francisco

Kategori: Dagligt skit

Idag bestämde vi oss för att ta tåget in till SF från Palo Alto. Jesper bor ju i ett mindre samhälle (mindre än Linköping) som ligger precis intill Stanford University. Stanford räknas ju som ett eget samhälle eftersom det är så stort. Från Palo Alto får man ta tåget (Caltrain) till SF. Det tar 45 min cirka och kostade 33 dollar tur och retur för oss tillsammans. 

Vi hade planerat att shoppa kring Union Square men när vi väl kom dit såg vi en sån brant väg som bara gick rakt upp till himlen typ, haha. Så vi började bestiga den vägen, kändes som vi gick upp för ett berg. Det fanns affärer och annat på vägen. 

(null)
Tänk att det fanns 6 (om inte fler) sånna här branta gator och vi gick upp för alla. Andfådd och varm när vi kom upp. 

(null)

(null)

Hela staden består bara av enorma höjdskillnader. 

Vi fortsatte och gå och till slut hamnade vi i Chinatown. Här är Dragongate:n och starten på turiststråket. 

(null)

(null)

(null)

Efter detta så såg vi helt plötsligt Coit Tower så vi fortsatte gå ditåt. (Och uppåt)

(null)

(null)

Som ni ser så är det brant neråt sen går det uppåt igen 

Här ser man Golden gate till höger
(null)
 Sen efter en tids köande kom vi upp i Coit Tower

(null)

(null)

(null)

(null)

På denna bilden nedanför ser man både Alcatraz och Fishermans Wharf och Pier 39. Vi fortsatte faktiskt att gå mot Pier 39 sen. 

(null)

Vi gick till Pier 39. Det var faktiskt ett försök till terrordåd med sprängämnen där igår (på juldagen) som lyckligtvis stoppades av polis innan det skedde något. Det stoppade inte folk från att gå dit, inte heller oss :-)

(null)

(null)

(null)
 Coit Tower i mitten. Till höger var den högsta byggnaden i SF tills byggnaden till vänster tog över den platsen (dock så är den under ombyggnad just nu). 

(null)
Sjölejon chillar
(null)

Sen gick vi hemåt...vi ville, eller mest jag, gå till tågstationen innan det blir mörkt efter 17:00. Det är enorma klyftor i SF. Var mycket hemlösa som sov i parkerna, på gator, mm. Och runt omkring sitter folk med starbuckskaffe och en filt. Så konstigt för det var så blandat. Många av de hemlösa pratade även med sig själva vilket var lite läskigt. Ju närmare tågstation vi kom desto fler hemlösa såg man. Det var även tvärgator där det var boende för hemlösa. Var massor av tält, kartonger mm. Och precis utanför shoppar folk som ingenting. Konstigt va? 
(null)



Kommentera inlägget här: